VALIKKO

Ant-Man and the Wasp – Muurahaismies ja ampiainen

antman_wasp_poster

Scott Lang alias Ant-Man viettäää valioaikaa kaksi vuotisen kotiarestinsa lopulla. Päivänsä hän kuluttaa lähinnä rumpuja päristellen, kunnes atomitasolta Hopen äiti Janet kutsuu häntä. Samaan aikaan Hope ja hänen isänssä tohtori Hank Pym yrittävät löytää keinon päästä atomitasolle tuomaan mamma kotiin. Yksi osa koneesta puuttuu ja sen mukana kaikki. Hankintareissu ei mene niin kuin Strömsöössä, joten Scott löytää itsensä kaksikon avustamisesta. Nilkkaranneketta kotona pitää hänen sijastaan jättikokoinen muurahainen. Porukan rakentaessa mammalle paluureittiä heidän perässään ovat paikalliset pahikset ja uusi tuttavuus Ava/Aave.

Murkku ja amppari -leffa jatkaa hyvin Marvelin kinemaattisen universiumin leffojen sarjaa. Sarjassaan se on 20.s ja sen katsomista (ilmeisesti) auttaa tieto siitä, mitä Avengers: Infinity War -leffan lopussa tapahtui. Tosin on myönnettävä, että raina toimii myös ihan hyvin omana yksilönään. Tarjoaako leffa sitten jotain uutta tai mullistavaa verrattuna edelliseen Murkkumiehen leffaan… Ei oikeastaan. Edelleen pyöritään mittaluokan ääripäissä, vieraillaan atomitasolla kvanttimaailmassa ja juostaan karkuun ylivertaista tekniikkaa himoitsevia pahiksia. Mutta kaikki tämä tehdään suhteellisen viihdyttävästi. Leffa toimii todellakin hyvin kesäleffana ja kerää varmasti faninsa saleihin siitä nauttimaan. Ohjaaja Mr. Peyton Reed on taas tehnyt kotiläksynsä hyvin, vaikka uusin Ant-Man ei pääse ihan samoihin sfääreihin kuin muut Marvel-elokuvat tai miehen edeltävä Ant-Man-raina. Supersankaritaidoistaan huolimatta Scott ja Hope ovat tavallisia ihmisiä tavallisen ihmisen ongelmineen. Toisaalta juuri tämä arkivuus on Ant-Man -elokuvien rikkaus. Ne supersankarit siellä nahkapuvun sisällä ovat ihan tavallisia pullisia ja siten hyvinkin samaistuttavia sekä kykeneviä kantamaan omin avuin tätä elokuvaa eteenpäin.

Leffan eduksi on myönnettävä, että tuttuudesta huolimatta sillä on hyvät hetkensä. Autolla kaahailu ja kätevä matkalaukun kokoinen kotilaboratio ovat kivoja tuttavuuksia. Lisäksi toisin kuin marvelimaiset serkuksensa, Ant-Man heittää läppää reippaasti ronskimmalla kädellä. Mitään Deadpoolin tapaista moottoriturpaa ei valkokankaalla tavata, mutta Scottin ystävä Luis ( Michael Peña) on ihan omaa luokkaana tosi totuuden kertomisessa. Leffaa on kaikin puolin kiva katsella ja soisin Ant-Manille ystävineen vielä monta uutta seikkailua.

Mitta-asteikon ääripäästä toiseenwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Ant-Man alias Scott Lang yritää palata kunnialliseksi kansalaiseksi, mutta kvanttitasolta huuteleva Hopen äiti tekee sen haastavaksi. Edessä onkin vanhojen kavereiden kohtaaminen ja asioiden selvitteleminen. Uusin Ant-Man raina ei juurikaan tarjoile uusia juttuja, vaan lämmittelee vanhoja. Sen vahvin osuus piileekin humoristisessa dialogissa ja Scottin elämän seuraamisessa. Juoni on kesäleffalle tyypillisesti kevyt, toimintaa on valkokankaalla riittävästi ja katsoja on varmasti tyytyväinen näkemäänsä. Itse koin jotkut kohdat jo vahvasti nähdyiksi joko Ant-Manin tai muiden elokuvien parissa, mutta tämä ei juurikaan haitannut leffakokemusta. Suosittelen rainaa kaikille Avengers- ja Ant-Man elokuvien ystäville. Leffan jälkeen jää oikeasti odottamaan seuraavaa osaa, sillä on mielenkiintoista nähdä miten kaikille sankereille käy ja tuleeko Thanos järkiinsä sormuksiensa kanssa.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas, Michael Peña, Hannah John-Kamen, Michelle Pfeiffer, Walton Goggins, Laurence Fishburne

Kesto: 2 tuntia 5 minuuttia

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: , , , ,
Kommentit

Vastaa