VALIKKO

Amazonia 3D

Amazon yhdistää sujuvalla tavalla elementtejä elokuvista Madagascar ja March Of The Penguins kertoessaan tarinaa vankeudesta vapautuvasta kapuusiapinasta Saista. Sai selviää ihmeen kaupalla lentokone-onnettomuudesta ja alkaa nauttia uudesta vapaudesta Amazonian viidakossa. Jännittävästä tarinasta ja viidakon elämään sopeutumisen haasteita huolimatta Amazon onnistuu vältttämään disneymäisiä piirteitä. Siirappipiirteiden puutteesta huolimatta Sain tarina on riittävän mielenkiintoinen pitääkseen mielenkiintoa yllä niin aikuisten kuin perheen pienempien parissa.

Eläinten hyvinvoinnista kiinnostuneille kerrottakoon, että lajien valkokankaalla vilahtavat edustavat joko olivat kokonaan villejä tai sinne vapautettuja niiden omalle rauhoitusalueelle. 18 kuukautta kestäneiden kuvausten aikana omaksi haasteeksi nousi eläinten käsikirjoituksessa pysyminen. Samalla kun tarinan kohteena olevan Sain seikkailuja kuvattiin, niin filmille tallentui myös luonnon armottomuus (joka voi olla liikaa herkille pienille ihmisille). Filmillä esiintyvät Amazonian sademetsän muiden asukkaiden kuvaus ei välttämättä vie juonta eteenpäin, mutta kertoo sitäkin enemmän, että Sai ei ole koskaan viidakossaan yksin.

Ohjaaja Mr. Thierry Ragobert dokumentti on onnistunut hyvin tuomaan katsojalla ’virtahevon päiväkirja’ -tunteen ilman dialogia. Ja ihastuttavaa on, että vaikka kapuusiapina Sai onkin elokuvan pääosassa, niin oman osuutensa ovat saaneet myös muut Amatzonian asukkaat. Ohjaaja on onnistunut tuomaan hyvin esille luonnon monimutoisuuden, joka toivottavasti kantaa eteenpäin sitä suojelevana asenteena.

Virtahevon päiväkirja Amatzoniassawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Amazonia-dokumentti onnistuu olemaan koskettava koko perheen seikkailuelokuva kapuusiapinan Sain tarinasta. Se ei sisällä keskinäistä keskustelua, vaan antaa luonnolle mahdollisuuden oman monimuotoisuutensa kuvaamiseen ja Sain seikkailuja seuraamitessa. Dokumentti ei ole liian siirappinen, vaan rehellinen kuvaus viidakon vaaroista. Mutta sisältää kyllä sen onnellinen lopun. Suosittelen elokuvaa kaikille luonnon ja eläinohjelmien ystäville. Amazon tarjoaa kaunista ja mielenkiintoista katsottavaa, josta riittää juteltavaa pikkuväen kanssa pitkäksi aikaa.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Ja tiedoksi niille eturivin pojille, se pusikossa rymistellyt iso eläin ei ollut lehmä vaan tapiiri.

Osastot: Dokumentti, Kevyttä katseltavaa
Kommentit

Vastaa