VALIKKO

Alice in Wonderland – Liisa Ihmemaassa

Elokuva, missä Johnny Depp pääsee tekemään (jälleen kerran) yhteistyötä ohjaajan Tim Burtonin kanssa pitäisi aina yllättää jollakin  tavalla (ainakin näin on tapahtunut tähän asti). Tässä Lewis Carrolin aikuisten ?? sadussa Liisa seikkailee uudestaan ihmemaassa, joutuen samalla pohtimaan omia toiveitaan, uskomuksiaan ja kykyjään. Ja ennen kaikkea sitä, voiko mahdottomuuksiin uskoa ja jos niihin ei usko, onko silloin mitään ihmemaata edes olemassa. Kaiken tämän pohdinnan keskellä elokuva oli aikamoinen visuaalinen pommitus, tapahtumaa tapahtuman päälle, juonen seikkaillessa jossakin vähän kauempana. Mutta tästä huolimatta elokuva kesti ainakin kaksi katsomiskertaa.. maisemapisteitä siis luvassa…

Maisematwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
MadHatter –I will stay!! But you sure need a haircut!
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Johnny Depp tekee (kuten tavallista – hyvä on,  olen aika puolueellinen) hyvän roolin Mad Hatterina  (hulluna hatuntekijänä), vaikka mielestäni hän toistaa yhden lempihahmoni Kapteeni Jack Sparrowin maneereita raskaalla kädellä, vai pitäisikö sanoa silinteri päässä. Mutta en välttynyt pohtimasta sitä, miten paljon voi näytellä ”viisasta hullua”, ennen kuin samat maneerit alkavat oikeasti kyllästyttää.

Helena Bonham Carter on oivallinen punaisena kuningatterena ja saa roolistaan isopäisenä mielestäni huomattavasti enemmän irti kuin Anne Hathaway valkoisena kuningatterana (jonka käsien ilmassa pitelyt tuovat mieleen lähinnä tiskihanskat ja liudan tekosyitä välttää tiskaamista). Tuleeko muuten kenellekään mieleen yhtään Helenan roolia viime aikoina, joilloin hän olisi näytellyt jotain muuta kuin enemmän tai vähemmän sekopäistä naista (Harry Pottereissa Bellatrix Lestrange, Mrs. Lovett Sweeney Toddissa… ai niin, yksi… pupujen rakastaja Lady Tottington Kanin kirouksessa – siinäkin tosin aika runsas hiuksisena…)

Mutta takaisin elokuvaan… filmi oli asiallinen, en kyllä ihan pieniä lapsi sinne raahaisi katsomaan takaa-ajoja ja vallihaudassa kelluvia päitä. Mutta ehkä useimmat meistä menevätkin sinne (a) maisemisen vuoksi, (b) animaatio + visuaalisen kuvan yhdistämisen vuoksi (vaikka blue/green screenit yleistyvät koko ajan), (c)  3D kokemusta hakemaan, tai (d) sitten ihan vaan katsomaan elokuvaa. Syitä on monia ja ne sallittakoon.

ALla Johnny Deppin kommentoima traileri roolistaan, kaikille muillekin pöllähtäneille kuin minä.  Yllä sitten se oikea teatteritraileri.

http://www.youtube.com/watch?v=lsaWwQtQlGg

Arviointiwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Juoni olisi ollut ihan kiva asia.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Osastot: ???, Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: , ,
Kommentit

Vastaa