VALIKKO

Absolutely Fabulous: The Movie – Todella upeeta: Elokuva

Kuvahaun tulos haulle absolutely fabulous movie poster

Patsy ja Edina ”Eddy” löytävät itsensä mediamyllytyksen keskeltä, kun Eddy vahingossa tökkää Kate Mossin Themes-jokeen. Apuun ei tällä kertaa kuitenkaa ryntää Saffron, vaan hänen tyttärensä Lola sekä omalla tavallaan Eddyn henkilökohtainen assistentti Bubbles. TV-sarjan tavoin luvassa ikäihmisten käyttäytymistä vastoin perinteisiä odotuksia, samppanjaa ja glamouria paikoissa joissa sitä ei tiennyt olevan ja asioiden järjestely-yrityksiä.

Jos ei muuta, niin elokuvasta voi pongailla aikamoista kasaa julkkiksia. Joidenkin lähteiden mukaan leffaan on tungettu 60 cameo-esiintymistä, joista suurin osa löytyy Britannian tähtitaivaalta (muun muassa Kate Moss, Lily Cole, Stella McCartney, Graham Norton), mutta mukana oli tietenkin myös muita tuttavuuksia kuten ikisuosikkini Rebel Wilson. Julkisuuden kaartilaisten lisäksi elokuva on kyllästetty drag queeneilla. Niitä on siinä onneksi enemmän kuin perinteisiä julkkiksia, sillä itse ainakin arvostan myös sitä kulttuuria julkisuuden tavoittelua korkeammalle. Vaikuttavat koltut tekevät aina vaikutuksen, varsinkin kun olen ommellut sellaisia barbeille lähes viimeiset kuusi viikkoa.

Ohjauksesta on vastannut Ms. Mandie Fletcher ja käsikirjoituksesta Ms. Jennifer Saunders, joka haki innoituksensa alkuperäisestä Absolutely Fabulous televisioshow’sta. Ainakin tällä kertaa elokuvan käsikirjoitus on osunut varmasti samaan hermoon, mitä televisio-ohjelma aikoinaan teki, sillä saman käsikirjoittajan ajatuksenjuoksu jatkuu nyt vaan tiiviimmässä paketissa. Patsy ja Eddy ryyppäävät, rellestävät, puhuvat lämpimäkseen ja yrittävät pakoilla virkavaltaa.

Suomessa Todella upeeta farssia sai seurata vuosien 1992 ja 1995 välillä. Suomalaisten lisäksi sillä on vankka fanipohja ympäri maailmaa, joten leffa tulee varmasti keräämään kolikot kotiinsa samppanjan ja glamourin merkeissä. Katsoja saakin sitten päättää onko Eddy yhtään kasvanut muodin maailmasta pois kohti perhekeskeisempää ajattelutapaa ja onko hänen paras ystävänsä Patsy yhtään vähentänyt laajaa paheiden joukkoaan.

Rääväsuiden pakomatkawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
joka ei oikein käynnisty millään. Ehkäpä sarjan olisi pitänyt pysyä TV-formaatissa, tai sitten vain pitää myöntää olevansa auttamattoman vanha. Kääk... Joka tapauksessa odotin huimasti enemmän hulvattomampaa dialogia ja tapahtumiasarjoja. Ja nyt nämä jäivät kyllä täyttymättä. Sarjan ja daamien fanit saavat varmasti enemmän itselleen kuin minä, joka tyydyin nauttimaan Nizzan maisemista. Suosittelen leffaa kaikille pintaliidosta kiinnostuneille, jotka huomaavat siellä jossain myös arkisen arjen pilkahduksia.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Jennifer Saunders, Joanna Lumley, Julia Swathe, June Whitfield, Jane Harrick’s, Kathy Burke, Celia Miry, Janette Tough

Osastot: ???, Kevyttä katseltavaa, Leffat
Kommentit

Vastaa