VALIKKO

A Serious Man – vakavamielinen mies

Aaaaaaaarrrgggggghhhhhhh! Siinäpä se oli sitten tämän elokuvan arviointi. Aaarrghhh!! Rahansa voi käyttää niiiiiiin paljon paremmin kuin tähän…. Jos olisi kehdannut niin olisin lähtenyt kesken pois, mutta kun sitä vaan odotti, että kai tää oikeasti parantuu jossakin kohtaan. Ei sitten parantunut.

Tekstaritwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Ennemmin vaikka tekstaa kuin katsoo tätä ja kaikkien viiden kännykän akut tulisi varmaan kulutettua loppuun sitä tehdessä.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Joel ja Ethan Coen osaavat oikeasti tehdä mielenkiintoisia elokuvia, kuten  Fargo (1996), O Brother, Where Art Thou (2000), No Country for Old Men (2007). Burn After Reading (2008) oli jo kyllä varoittava esimerkki makujemme eroamisesta. Mutta pitäähän sitä vielä yksi mahdollisuus antaa…Ei sitten olisi kannattanut.

Tarinan tynkää hajoavasta perheestä, jossa äiti määrää kaapin paikan ja mies ramppaa eri rabbeilla apua hakemassa, voisi saada. Ehkä en omaa riittävän juutalaista ajattelutapaa ev.lut.kirkon edustajana, mutta leffa ei todellakaan auennut. Lopun hirmumyrsky / tornado olisi saanut tulla jo paljon aikaisemmin, ja sekään ei olisi pelastanut leffaa. Leffalla on kuulemma haettu yhteyttä Jobin kertomukseen (Raamatusta siis), mutta Jumala sentään oli armollinen Jobille lopussa, mutta tässä ei sitäkään. Tosin miehen kohtalo jää hieman epäselväksi, ehkä se onnellinen loppu häämötti siellä jossakin. Ainakin minulle se oli siinä vaiheessa, kun pääsin Plevnasta pois.

Myönteisenä piirteenä  sanottakoon, että elokuva haastaa katsojansa. Joko voihkimaan tuskasta, kun mitään ei tajua. Tai sitten löytämään sen syvemmän merkityksen tästäkin filmistä. Jos sen sieltä bongasit, ole niin kiltti ja ystävällinen, ja jaa se kanssani. Ja varmaan voit ihan aloittaa rautalankamallin rakentamisella…

Arviointiwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Voinko antaa pakkaspisteitä, niin kuin miinus sata - ainakin.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Osastot: ???, Leffat
Henkilöt:
Kommentit

Vastaa