VALIKKO

2 Guns – 2 asetta

2 Guns on oiva rikoskomedia, jossa kaksi toisistaan tietämätöntä kyttää, huumeagentti Bobby Trench (Denzel Washington), yrittää nalkittaa vastapuolen pahista, laivaston tiedustelu-upseeria Micheal ’Stig’ Stigmania (Mark Wahlberg). Kumpikin on lain näkökulmasta samalla puolella toimiessaan peitehommissa, mutta tiedotus on vain todella heikossa kantimissa, sillä miekkoset eivät tiedä toisistaan. Edessä onkin yhteistä pankkikeikan suunnittelemista huumekuningasta Papi Grecoa (Edward James Olmos) vastaan ja sen selvittämistä miten 3 miljoonaa taalaa on muuttunut 43 miljoonaksi ja mitä sillä kaikella pitäisi sitten oikein tehdä.

Valkokankaalla on siis odotettavissa aikamoista verbaalista ja fyysistä tykitystä pääasiallisesti hauskoissa merkeissä. Ohjaaja Mr. Baltasar Kormákur kuvaa itse elokuvaansa moderniksi länkkäriksi. Tämä jääköön sitten katsojan päätettäväksi, yksi asia kuitenkin on varmaa. Tätä elokuvaa ei kannata ottaa turhan vakavasti, sillä se ei tee itsekään. Nauti siis koko leffalipun edestä ja treenaa vatsalihaksia näiden moottoriturpien seurassa. Varsinaisesti mitään uutta juonenkäänteellistä 2 Guns ei tarjoa, mutta se ei tee sille hallaa. Pikemminkin perinteisten juonenkäänteiden lisäksi mukana seuraa muutamia mielenkiintoisia yllätyksiä.

Nykyisen trendin mukaan 2 Guns -elokuva on saanut innoituksensa herrojen Steven Grantin ja Mateus Santoloucon samannimisestä sarjakuvallisesta tuotoksesta. Vaikka yleensä en suuremmin hurraata huuda jatko-osien kohdalla, niin tämän parivaljakon tahtoisin nähdä uudestaankin joskin eri juonen parissa. Joten kaupallisesta menestyksestä johtuen (ainakin osin) käsikirjoitus jatko-osaan on työn alla. Nyt valkokankaalla nähnyt rainan käsikirjoittanut Mr. Blake Masters on tehnyt vakuuttavaa tekstiä ja hauskaa toimintaa. Kemia herrojen Washington ja Walhberg välillä on uskottavaa ja kantaa tarinaa voimakkaasti eteenpäin. Valkokankaalta katsomoon asti myös välittyy hyvin se hauskanpito, jota miehillä varmasti oli leffan teon aikana. Onkin vaikea kuvitella, kuka muu parivaljakko olisi pystynyt yhtä hyvään ja hauskaan suoritukseen. Molemmista miehistä on helppo pitää ja heidän keskinäinen karismansa todellakin kestäisi sen seuraavankin leffan. Onko mahdollinen jatko-osa sitten 2 Guns 2?

2 Kuumapäätäwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Toimiva tasapaino toiminnan, moottoriturpailun ja tarinan etenemisen kesken. Tälläisia kevyehköjä komedioita katsoo ihan mielellään lisääkin. Vaikka perinteisiä poliisi-/työparikomedioita on saatavilla ylitse oman tarpeen, niin 2 Guns tuo tähän elokuvalajin luokkaan jotain uutta ja mielenkiintoista perinteisen ja pakollisten juonenkäänteiden lisäksi. Se on itsessään jo aikamoinen saavutus. Ja kun mielessä tosiaan pitää, että kyse on kuvitteellisesti komediasta pienet juonenlapsukset eivät ota kovin paljon pattiin. 2 Guns vie katsojan kohti sitä tuttua ja turvallista loppua, jonka hän jo tietää. Tosin matka sinne onkin sitten reippaasti erilainen ja mielenkiintoisempi kuin sitä voisi odottaa. 2 Guns tarjoaa popcorn viihdettä pitkän ja pimenevän syksyn iloksi. Se ei jää liian pitkäksi aikaa märehtimään paikoilleen, vaan toiminta etenee moottoriturvan tasaisesti ja hauskasti. Suosittelenkin leffaa kaikkien pääkaksikon faneille ja muille, jotka haluavat laittaa aivot narikkaan sekä treenata niitä naurulihaksiaan leffasalissa.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.
Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: , ,
Kommentit

Vastaa