VALIKKO

Magic Mike – Taika Mike

Tampassa, Floridassa monialaisesti lahjakas rakennustyömies Mike (Channing Tatum) hankkii lisätienestiä paikallisella strippiklubilla, Xquisitella, taitelijanimen Magic Mike turvin yhdessä muiden cock-rocking kings of Tampa -strippareiden kanssa. Sinne hän myös ohjaa työn pariin nuoren ystävänsä Kidin (Alex Pettyfer), jonka klubin omistaja Dallas (Matthew McConaughey) ottaa ilomielin vastaan. Myös Dallas esiintyy omassa klubissaan yhdessä Miken ja Kidin kanssa – vaikkakin lähinnä lämmittelijän roolissa. Kidin suosio kuitenkin kasvaa klubilla huippuunsa ja tuo mukanaan makean elämän varjopuolet, joista hänen sisarensa Paige (Cody Horn) ei oikein pidä. Tässäpä tämä juoni pääasiallisesti ilman sen suurempia paljastuksia.

Elokuvan The Kid on kuulemma saanut taiteellisin vapauksin innoituksen Mr. Channing Tatumin nuoruuden kokeiluista, jolloin mies itsekin harjoitti stripparin uraa 18+ jotain vuotiaana ’Chan Crawford’ taiteilijanimen turvin. Onneksi sen jälkeen mies on saanut rahaa enemmän vaatteiden päällä pitämisestä, vaikka on myönnettävä, että strippiesitysten parasta antia olivat juuri Mr. Tatumin vetämät tanssisoolot (siis todella upeeta!!) – huomaa, että miehellä on tanssillinen tausta. Muut cock-rocking-kings-of-Tampa jengin jäsenet tyytyivät sitten lähinnä esiintymään parhaan kykynsä mukaan ja pullistelemaan lihaksiaan pilke silmäkulmassa.

Mukana lanteitaan vatkaamassa ja vaatteitaan riipimässä lavalla oli useampi tuttu naama, joten heidän avullaan ohjaaja lienee on halunnut tarjota jokaisella (nais)katsojalle jotakin. Machoista miehistä jokainen saa omaa valkokangasaikaansa itselleen sopivan teeman takaa. Ken (Matt Bomer) esittää elävää nukkea taidollisesti, Tarzan (Kevin Nash) soveltaa showpainista tuttuja otteita katsojiin, Tito (Adam Rodriguez) on siirtynyt CIA-Miamista lihastensa esittelyyn ja Big Dick Richie (Joe Manganielle) ei suurempia esittelyjä kaipaa, vaikka käyttääkin apuvälineitä tarpeen tullen. Miesten esitykset sitten sisältävät varmaankin ne perinteiset ja pakolliset roolit, joista naiset haaveilevat: luvassa erilaisia työpukuja kiivaaseen vaihtuvaan tahtiin aina palomiehestä, poliisista ja  sotilaasta asti sadetakeissa tanssiviin miehiin.

Pääosassa pyörineen Mr. Tatumin lisäksi elokuvasta kannattaa mainita Mr. McConaugheyn esitys. Mies on alkanut selvästi suunnata kohti vakavampaa (ihan oikeasti) suuntaa aina Tropic Thunder (2008) elokuvasta lähtien ja se kyllä kannattaa. Magic Mike elokuvasta jää ehkä parhaiten mieleen juuri stetsoniin ja nahkahousuihin pukeutunut Dallas (McConaugheyn) ja hurjimpien huhujen mukaan miehen nimen voisi kuvitella löytyvän tulevista Oscar-ehdokkuuksista sivuosa-listalta.Tämä ei yllätä yhtään, sillä niin vaikuttavan sivuosan mies tekee Magic Mike rainassa.  Sopii siis odottaa paljon myös miehen muilta tulevilta elokuvilta Paperboy, Mud ja Killer Joe. Se on tietenkin taas toinen asia, miten elokuva akatemia suhtautuu striptease elokuviin. Mieleen aihetta käsitelleitä leffoja tulee vain muutamia: Striptease (1986), Showgirls (1995) ja The Full Monty (1997). Joten olisihan roolin tunnistaminen myös arvostuksen antamista niille useille naisille ja miehille, jotka harjoittevat stripteasea työkseen.

Ohjaaja Mr. Steven Soderbergh on nyt sitten virallisesti kokeillut lähes kaikenlaisia elokuvia. Elokuvahistoriasta löytyy helppoa katsottavaa ja kassamenestystä (Oceans-elokuvat), draamaa (Che), dokumenttia (The Girlfriend experience) ja miesten mätkimistä (Haywire) ja nyt sitten strippileffa. Koskaan ei voi oikein tietää, mitä seuraavaksi mieheltä mahtaa tulla valkokankaalle. Siinä ehkä piileekin ohjaajan ihastuttavuus, työn jälki on lähes järjestään hyvää, mutta sisältö hyvinkin kokeilevaa ja samalla kuitenkin fiksua ja filmaattista. Mr. Soderberghille vaikuttaa olevan tyypillistä mies-leffojen teko, joissa päästään pintaa syvemmälle ystävyyden kuvauksessa. Tästä hyviä esimerkkejä ovat Oceans-rainat ja nyt Magic Mike.

Leffaan ei sitten kannata suhtautua miehet-strippaa ajatuksella, sillä se tarjoaa paljon enemmänkin. Ja tässä ei sitten ole mitään selittämisen makua ilmassa. Toki on myönnettävä, että taidokasta esiintymistä on hauska katsoa ja kaikilla uroilla vaikutti olevan suhteellisen hyvät vatsalihakset, joten mikäs niitä katsellessa. Kunhan muistaa, että sieltä maisemisen takaa saattaa myös löytyä mielenkiintoista asiaa. Tämä on oikeasti hyvä muistaa, varsinkin niiden kaikkien kikattavien nuorten neitosten keskuudessa, jotka menevät elokuviin katsomaan strippiesitystä – sitä ei loppujen lopuksi valkokankaalla ole kovinkaan paljon tarjolla.

Myönteinen yllätyswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Pullistelevien lihasten ja lantion keinuttelun takana on sitten ihan oikea juoni, joka jopa toimii suhteellisen hyvin koko elokuvan ajan. Tämä yllättää varmasti monen saliin menneen. Elokuva arvioinnin näkökulmasta on todettava, että vaikka Magic Mike tarjoaa kepeää viihdettä ja välillä syvällisiä ajatuksia, niin mikään nauruhermoja kutkutteleva leffa se ei ole. Sen sijaan se keskittyy miesten välisen toveruuden kuvaamiseen, työskentelevien kehojen kunnioittamiseen ja taloudellisten asioiden pohtimiseen. Millä hinnalla saamme toteuttaa itseämme niin kuin toivoisimme. Leffaa ei kuitenkaan kannata ottaa liian vakavasti, vaan todeta, että se on suhteellisen hyvä tapa kuluttaa pari tuntia. Suosittelen sitä aivojen nollaamiseen ja hyvien maisemisen katselemiseen - muuallakin kuin esiintymislavalla.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

http://www.youtube.com/watch?v=YWAggT6Rl7U

 

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: ,
Kommentit

Vastaa